Mina Fetischer

  1. Religioner. Nästintill alla faktiskt, särskilt abrahamitiska religioner, katolicism och judendom, men även islam. Skulle så himla gärna vara religiös, men har det inte riktigt i mig, pga en strängt ateistisk uppfostran. Religiösa symboler är A och O för trons starka dragkraft, radband, ljusstakar, tyger, medaljonger, ikoner m m. Klostermiljö är stort det med. Enkelt liv helt underkastat gud.
  2. Kollektivt arbete, gärna frivilligt, gärna reproduktivt. Köks- och städarbete, gemensamt utfört är himmelriket. Gärna torka golv med kokande vatten och starkt kemiska rengöringsmedel. Gemensamt ägda råvaror kombinerat med gemensamma storköksmiljöer är också bra.
  3. Gamla båtar, kajutor och livet till sjöss. Tanken på att vara inom samma konstruktion men flytandes omkring på havet är oerhört attraktivt, för att inte nämna oerhört mysigt.
  4. Kasernliv minus lumpenstämning. Project Mayhem och våningssängar. Helt kollektivt liv, bara engagemang, alla praktiska detaljer taken care of, bara göra saker tillsammans med andra. Bara revolutionera. Mmmmm.
  5. Vara soldat i det godas tjänst. Ställa upp i en armé och underordna sig ett högre mål. Gillar särskilt tanken på att ha varit soldat och sedan på ålderns höst ha minnena av att se döden i vitögat men överlevt. Alverna som kommer till undsättning i Hjälms klyft, Sagan om de två tornen, är en förebild här. Också anarkistbrigaderna i inbördeskrigets Spanien på 30-talet. Kan ni fatta, anarkistarméer? Bästa av två världar.
  6. Gammaldags herrkläder. Kostymer, manchettknappar, 40-tal men också fancier kläder som jaquette och smoking. Fantastiskt stiligt, uniformsaktigt.
  7. Mötesformalia, stadgar och styrdokument. Föreningsvärldens regelverk är oändligt fascinerande och skäl i sig att engagera sig i diverse konstiga stiftelser och annat. Här gäller ju många gånger, men inte alltid, principen om att den som vill göra något, för göra något, vilket är befriande.
Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


Credo

"We have no Great War. No Great Depression. Our Great War’s a spiritual war… our Great Depression is our lives"

RSS Konfliktportalen

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

%d bloggare gillar detta: