Strejkens tredje dag

 Idag är strejken i Jordbro inne på sin tredje dag. För information om gårdagens händelser, gå in på jespers blogg. Läs mer i LO-tidningen och DN.

Utöver det, är det också utlyst en nationell aktionsdag i solidaritet med Lagenaarbetarna. Saxat ur eventet på fejan:

”Vill du visa ditt stöd till Lagenas arbetare – var du än bor i Sverige, så har du din chans nu!

Du behöver bara skaffa fram en kopiator/skrivare och få ut massor av flygblad, som du kan ta här: http://pici.se/p/cnulWeRWT/

Vi har nu ett nytt flygblad som är gjort efter strejken:
http://lagenasolidaritet.wordpress.com/flygblad/

Ändra inte i flygbladet och lägg inte till någon speciell organisations namn/logotype i hörnet! Det här är inte en reklamkampanj för olika organisationer, utan en stödgrej för Lagenas arbetare!

Dela flygbladet på gator och torg, men gärna vid ett Systembolag. Snacka med personalen, upplys dem om konflikten och be dem snacka ihop sig om konflikten. Det är viktigt att budskapet når allt och alla!

När ni delat flygblad, så skriv gärna en kort rapport med foto från vad ni gjort och skicka till den här användaren och/eller maila till lagenasolidaritet@gmail.com och lagerarbetare@gmail.com så kommer era små rapporter, bilder etc upp på bloggen!

Det är viktigt att visa solidaritet till Lagenas arbetare, nu när dom har en viktig kamp att föra.

Mer information finns på http://lagenasolidaritet.wordpress.com/

Eftersom Lagena hotar med åtal är det viktigt att visa också ekonomisk solidaritet med kamraterna varför en insamling har startats.  Sätt in pengar på Handelsanställdasförbund klubb 20-717 postgiro 134456-3, alla bidrag är välkomna.

——————————————————————————————-
Från Konfliktportalen.se: Fredrik Jönsson skriver Solidaritet med de strejkande på Lagena, cappuccinosocialist skriver Kort uppdatering ang. Lagena, salkavalka skriver LAGENA IDAG – DITT JOBB IMORGON?, Svensson skriver Ovanligt att polis används mot strejkande, Cappuchinosocialist skriver Kort uppdatering ang. Lagena

Annonser

About this entry