Italienskt dilemma coming up?

Alliansens strateger fick så äntligen motståndarsidan att kapitulera inför idén om att tvåpartisystem i praktiken är the shit. Eller, det är det som gäller, annars frågar bara media om varför man inte hänger med de andra i oppositionen.

Det finns svar både på dilemmat med den snedrvridna medialogiken och det är att tala med sin egen röst, direkt till människor. Det är inte heltäckande, kräver en massa aktivister och är allmänt ansträngande, och visst vore det sweet med en dagstidning som var vänster ändå. Men det är vad som står till buds, och är särskilt centralt för de krafter som inte vill agera i enlighet med DN Ledares programskrifter.

Men det kräver tid, och Vänsterpartiet har inte hunnit så långt ännu. Därför trodde nog många av oss att det slutgiltiga svaret på samarbetet skulle bli nej, men att man kämpade för att hålla dörren öppen så långt som möjligt för att visa att Mp och S var de som obstruerade och var samarbetsovilliga, inte V. Så var dock inte fallet, samarbetet är inlett och jag rekommenderar Dagens Konflikt för de som vill läsa något matnyttigare i frågan.

——————————————————————————————————————–

Övriga konflikter: Syrran, Redundans, Antigon och DK om Salem.

Annonser

About this entry