10-topp: Bästa statscheferna någonsin

Listorna fortsätter. Mia och jag slog våra kloka huvuden ihop också denna helg och här har ni nu den kompletta listan över:

BÄSTA STATSCHEFERNA NÅGONSIN

  • Anne Bonney

President i folkrepubliken Three Spoon Galley – ett under av enhet, självkritik och inre piratdemokrati. Nationsflagga föreställande dödsskalle med en ros mellan tänderna. MBL-ade alla sina beslut. Blev benådad av yankee-imperialiststaten England genom att skylla på graviditet. Har inte setts till sedan dess. Förutom i våra utopiska drömmar.

  • Idi Amin

Black Power-pragmatiker, bästa simmaren på vilken sida av Nilen du än befinner dig på. Doktor i Allt. Hedersdoktor överallt.

  • Castro

Snubben som fick vänstern att klä sig i Adidas. Och Oliver Stone att bli mobbad i Hollywood. Fler KP än en level 8 Rogue. Alla rykten om hans död är – och kommer att förbli – oerhört överdrivna.

  • Longshanks

Vägledd av förakt för svaghet, lungsjuka och homofobi. Du behöver egentligen inte läsa resten av listan – You may return to your embroidery.

  • Ho Chi Min

Studerade Marx och Lenin, var sjöman på haven och byggde upp partiet. Gjorde för västerländska kommunisters skäggfriseringar vad Tyler Durden gjorde för den bruna skinnjackan.

  • Nero

Grät och spelade fiol för att han själv satt sin stad i brand. Obs! Staden var Rom. Need we say more?

  • Khadaffi

Byggde sitt imperium på livets tre goda – kommunism, islam och värnplikt för kvinnor. Pilotbrillor och militärbasker. Grönt är skönt – om man är kommunist, that is.

  • Elisabeth I

Den brittiska renässansens Corleone. Gave the catholics an offer they tried to refuse, med följder. Had no master and only one mistress.

  • Odysseus

Battlade Poseidon sönder och samman. Perfekt avvägning mellan disciplin och sireners sång. Sjukt monogam. Hängde med Akilles, bara det.

  • Dracula

Visade världen att Karpaterna kunde föda ett fritt och välmående ruralparadis, var för ortodoxa kyrkan vad Aragorn var för Midgårds folk. Kan ha gått för långt i sitt försvar av den kristna tron, men vilka är vi att döma? It is no laughing matter!!

Vi betackar oss för eventuella kommentarer påpekandes att en eller annan av deltagarna aldrig förärades titeln statschef, some of us prefer illusion to despair.

—————————————————————————————————————

Konflikt: Akuhujan skriver om borgerlig kulturpolitik, Mllstrm om sista veckan på jobbet, Petter om hur det är att vara nyliberal, Slutstadium om högerns hållning gentemot homosexuella och Syrran om diktaturens försvunna.

Intressant? Andra bloggar om: , , , , ,

Annonser

About this entry