10-topp: Bästa samhällena någonsin

 

Jag och min kompis Mia satt en kväll och listade våra favoritsamhällen genom historien och vi var rörande överens. Här är resultatet.

BÄSTA SAMHÄLLENA NÅGONSIN

 

1. Pariskommunen (1871)

Äkta kommunism, stoppade tillbaka frihet, jämlikhet och broderskap right into everybodys hostile little faces. Yes, these are bruises from fighting, yes I am comfortable with that, I am enlightened.

2. Sparta (700-400 f kr)

Testosteron für alle, oavsett kön. Disciplinens och antimaterialismens vagga. Visste ni att ”spartansk” egentligen betyder ”kick ass”? Nähä, well, då slåss vi i skuggan.

3. Barcelona (1936)

Äkta anarkism, innan crustpunkarna förstörde allt.

4. Weimarrepubliken (1919-1933)

Jünger, Schmitt, Benjamin och Tählmann vs Röhm. Berlin i fredstid i snygga kläder, miliser och fortfarande comme il faut att demonstrera i uniform.

5. Piratsamhällena i Karibien (1600-talet)

Allmän rösträtt innan den allmänna rösträtten, marxism innan Marx, automarx innan Negri. Och romdrinkar. Karbinhakar ut!

6. Preussen (1701-1871)

Armén med ett land. Säkrade örntraditionen, pennalismens förnyare och den moderna tidens Sparta. Lärde oss att smärta och exercis är lycka.

7. Kulturrevolutionens Kina (1966-1976)

När det surrealistiska blev realistiskt. Masspsykos och revolt, den andra revolutionen förverkligad. Enhet, disciplin och självkritik. Bomba högkvarteren!

8. Judiska kommunen i det moriska Spanien (950-1148)

Vi har egentligen ingen koll men vi tror att det var fint.

9. Vikingarnas Island (870-1000)

Kärv demokrati, spaghettiwestern innan Sergio. De tunga knivarnas natt. Holmgång och ättestupa.

10. Transylvanien under Dracula (1400-talet)

Pålade män ända bort i horisonten, alla är släkt med Attila, har muskelrustningar och skryter i tid och otid om blodet som flyter i deras ådror.

————————————————————————————-
Aktuellt på Konflikt: Akuhujan, Syrran antar Red Metals utmaning, Vida Latina om argentisk film, Petter om arbetarkamp i vår tid, Marcusen om friskolor och Slutstadium om fördomar.

Intressant? Andra bloggar om: , , , , ,

Annons

About this entry