Till mittenväljarna som röstade på Alliansen

Alla ni som röstade på Alliansen för att ni ville ha något nytt eller tyckte att Göran var lite ofräsch eller att den där Maud verkar ju ha drag under galoscherna, välkommen till verkligheten!

Det senaste förslaget i serien av ”reformer för arbete” är att alla arbetslösa som är intresserade av att överleva ska söka alla jobb direkt från dag ett, inte bara de jobb man är kvalificerad för. Man ska också söka arbete i ett mycket större område, inte bara där man bor, från dag ett. Du är alltså tvungen att bryta upp familjer och band till nära och kära bara för att ett jobb i en annan stad blev ledigt. Du ska också i alla lägen öka trycket på de arbeten som finns tillgängliga för att sänka lönerna så mycket som möjligt, det är the scheme. Så, återigen till dig som röstade blått för första gången: Det är sånt här som spelar roll, det här är politikens faktiska innehåll, inte att fyra partiledare sitter och badar tunna tillsammans och är ”eniga” eller är smoothtalkers i största allmänhet, det är fer-ni-ssa.

Det här provocerar så oerhört att arbetarrörelsen borde skrika sönder stämbanden. Borde. Företag runt om i Sverige klagar redan över de skurar av arbetsansökningar som haglar vid varje utlysning, tror ni att dom har sett något av det som komma skall när det här går igenom? Knappast. Det kommer att behövas två djur av varje sort för att räddas det som räddas kan när personligt brev- och cv-floden spränger fram på gator och torg senare i sommar.

Mål:

  1. Öka trycket och konkurrensen på varje tjänst, sänk löneanspråket, sänk lönen.
  2. Skräm bort företagen från arbetsförmedlingen som blir synonymt med ansökningsoverload. Det här blir särskilt aktuellt för företag som utlyser högre tjänster, kvalificerade yrkeskategorier. Därmed kör vi in en kil mellan de okvalificerade och de kvalificerade vilket i sin tur gör att de som inte ”behöver” det offentliga, i det här fallet arbetsförmedling, använder privata alternativ och förtroendet för det gemensamma minskar. Så här är det förstås redan i viss utsträckning, men tendensen förstärks.

Borgerliga ledarskribenter är fundersamma över varför regeringen är så inne på ersättningar och skiter i konflikt- och anställningsregler. Taktik käre PJ, taktik. Det kan man gott och väl ta nästa val, när facket är försvagat och debattklimatet flyttats ett par snäpp åt höger. En sak i taget. Dessutom, vad fasen är det här då? Tidningen Arbetaren dealar med frågan här.

Alter Ego ger respons och Bloggarna.se resonerar om den senaste i raden av attacker på arbetarna.

Intressant? Andra bloggar om: , , , , , ,

Annonser

About this entry