Duktigt program – Dåliga nyheter

Min rss-feeder Sharpreader klarar av att kringgå oskyddade trådlösa nätverk som hindrar gratis access genom inloggning på nätet, noterade jag under min X2000-resa tidigare idag. Mitt duktiga lilla favoritprogram. Varken Messenger eller DC fixade dessvärre manövern.

Annars händer mycket reaktionärt i dagarna:

  • Upphävande om stopplagen för vinstdrivna företag inom vårdsektorn skickades just ut på remiss av Häggis – ett humanare samhälle here we come. Inte för att en underfinansierad offentlig sektor är så mycket bättre, men det kan åtminstone teoretiskt sett åtgärdas.
  • Sverige kan råka ut för skadestånd och ytterligare marknadsanpassning av bostadsmarknaden då analysföretaget Standard & Poors utvärdering av det statliga stödet till allmännyttan riktat fokus på denna ”snedvridning av den fria konkurrensen”. Den osynliga handen behöver förbluffande frekvent hjälp från statens synliga näve och när den parlamentariska demokratin inte räcker till för att komma åt välfärdsinstitutionerna så är överstatliga och semiillegitima juridiska kroppar ett smidigt andrahandsalternativ.

En bra grej är däremot att SVT inte ska sända EM i fotboll 2008. De stora sportarrangemangen kostar multum nuförtiden och blir dyrare för varje år, en helt orimlig prioritering för en public service-kanal. ”Men då förlorar ju SVT sin trovärdighet som en kanal för alla, kanske kommer fler att skolka från licensen och tittarsiffrorna sjunka också för de andra programmen” – Tell that to storbolagen som äger rättigheterna. Canal Digital får väl utforma nåt sorts EM-paket så att man enbart behöver betala för den månad då turneringen går, för typ nån hundring eller två. Känns viktigare att SVT också i fortsättningen har råd att sända otextade dokumentärer på Jiddisch, Castrobonanzas på primetime och andra centrala inslag i folkbildningen, jag menar, var ska folket annars lära sig?

    Intressant? Mmmm

    Annonser

    About this entry