Obligatorisk kurs i dialektik för Mattias Thorsson

Nej, jag tror att du har missförstått något väsentligt Mattias, först ändrar man de materiella förutsättningarna, sen ändras värderingarna.

Borgerlighetens alla tentakler är uppenbarligen inte helt med på karusellen, eller så är dom det och gestaltar ett skådespel för väljarna och medlemmarna som visar att interndemokratin minsann knappast är satt ur spel, trots enorm toppstyrning sen Alliansens födelse. Om artikeln är ärligt menad har Mattias Thorsson inte läst det interna alliansdokumentet ”Så raserar vi välfärdsstaten och förvandlar Sverige till Tyskland om åtta år och England om 16”. Där står det klart och tydligt:

  • Undergräv fackets ställning medelst a-kasseavgiftshöjning
  • skapa låglönesektor medelst sänkning av a-kasseersättning och
  • inför ”utmanarrätt” på offentlig verksamhet för att etablera en marknad där det idag knappt existerar.

På sikt ska förstås allt finansieras av brukaren och inget med skattesedeln, men tålamod Mattias, tålamod! Avgörande institutionella förändringar först, folk som plockar mat i kassar och tankar din bil på macken sen.

När medelklassen inte längre tjänar på klassamarbetet med arbetarklassen och skaffar sina egna försäkringar kan du börja vifta med blåsvarta fanor (nej, inte Sirius) och tatuera Randianska trossatser på killarna och tjejjerna som idag pryder sig med taggtråd och kinesiska tecken. Då, inte nu, inte idag för guds skull! Rätta in dig i ledet, givakt soldat! Borg och Reinis vet vad dom gör!

Intressant? Ja!

Annonser

About this entry