Studerandevillkoret

Dags att skriva under ännu en namninsamling när klassiska stötestenar i välfärdsbygget som a-kassa efter avslutade studier och 90 dagars karens rullas tillbaka mitt framför ögonen på oss! Nej, men allvarligt, skriv !

Jag måste också erkänna att jag får lite av en kick när berörda organisationer som Tria, SFS och Saco Studentråd ska uttala sig i frågan och liksom utgår från att Moderaterna måste ha tänkt lite knasigt och i allra högsta grad förhastat. För det här innebär ju att vi måste bli försörjda via socialbidrag istället, hallå, det blir ju värsta ansträngningen på den kommunala ekonomin! Hur genomtänkt är det?!

Det säger ändå något om det här landet att när det kommer till försörjning så blir civila samhället lite ställt när aktörer inte tänker holistiskt, eller rättare sagt, utgår från att alla tänker holistiskt och när dom inte gör det så har dom tänkt knasigt och måste tänka om (men det ordnar vi med en remissrunda eller två). Det verkar inte gå upp för folk att Moderaterna inte tänker holistiskt, inte utgår från att alla trådar måste knytas ihop, att dom saknar den samhällssynen, att folk får klara sig själva och att fattigdom är individens eget fel. Om studenter som kommer ut i arbetslivet, blir arbetslösa och inte kan försörja sig så får dom sänka priset på sin arbetskraft tills att dom blir anställda, vad är problemet?

Eller så fattar alla precis allt och den oskyldiga tonen är bara taktik, vad vet jag?

Förresten, groundbreaking nyheter:

Tydligt samband mellan anabola steroider och vapenbrott”, samt

Småflugor trivs bland matrester

Annonser

About this entry